Pages

7 Temmuz 2010 Çarşamba

14 Temmuz 2010 ULUSLARARASI JOKEY TURNUVASI ŞARTLARI

14 Temmuz 2010 ULUSLARARASI JOKEY TURNUVASI ŞARTLARI..
A. TURNUVA KOŞULARI KAYIT VE DEKLARE ŞARTLARI;


1. Turnuva her bir koşu için maksimum 10’ar atın deklare edileceği toplam 4 koşudan oluşacaktır.

2. Turnuva koşularının at kaydı 08 Temmuz 2010 ve at deklaresi 12 Temmuz 2010 tarihinde 2010 Yılı Genel Hükümleri 6. maddesi “e” fıkrasında belirtilen esaslar çerçevesinde yapılacaktır. 10 attan daha az sayıda kayıt yapılması durumunda ertesi gün kayıt süresi sona erene kadar her koşu için aynı grup atların kaydı kabul edilecektir. 10 attan daha az sayıda kayıt yapıldığı takdirde o koşu için 08 Temmuz 2010 günü kaydı yapılan atlar asildir. Bahse konu koşuya ertesi gün (9 Temmuz) yapılan ek kayıtlar, 2010 Yılı Genel Hükümleri 6. maddesi “b” fıkrasında belirtilen hususlar dâhilinde sıralama işlemi yapılarak kayıt listesine ilave edilir.

3. Jokeylerin hangi koşularda hangi atlara bineceği deklare günü 10.30 – 12.00 saatleri arasında aleni kura yolu ile belirlenecek olup kura ile ilgili yöntemler at deklaresinden sonra belirlenecektir.

4. Tüm binicilerden binebileceği minimum ağırlık ile ilgili taahhütname alınacaktır.


5. Gerek görüldüğü takdirde koşulardaki deşarjların kullanılıp kullanılmayacağı, kullanılacaksa ne kadar kullanılacağının yarış müessesesine bırakıldığına dair at ilgililerinden muvafakatname alınacaktır.


6. Turnuva koşularında mücbir sebeplerden dolayı at binemeyecek olan jokeylerin yerine jokey değişiklikleri kabul edilir.


7. Turnuva hem bireysel şampiyona hem de takım şampiyonası olarak düzenlenecektir.


8. Koşulara 5 yerli (1. Takım) – 5 yabancı (2. Takım) olmak üzere toplam 10 jokey katılacaktır.


9. 10 adetten aşağı atın kayıt ve/veya deklare olması ve/veya benzeri durumlarda Turnuvanın ve Yarışların uygun şekilde icra edilebilmesi için Teknik Büro Müdürlüğü tarafından yeni kurallar tespit edilerek uygulanır.


B. ÖDÜLLER VE PUANLAMA METODU;


1. Jokeylerin koşuları bitiriş sıralamalarına göre alacağı puanlar;

1. 15 puan 2. 10 puan 3. 7 puan 4. 5 puan 5. 3 puan

2. Herhangi bir nedenle ata binemeyecek olan jokeye 2 puan verilir.

3. Bireysel şampiyonada puanlarda eşitlik olması durumunda, hangi jokey daha fazla diğer jokeyin önünde yer almışsa, o jokey önde sayılır. Eşitliğin yine bozulmaması durumunda uygulama, puanları eşit olan jokeylerin ödülleri toplanarak çıkan rakamın puanları eşit olan jokey sayısına bölünmesi suretiyle jokey başına ödenecek miktar bulunacaktır. Benzer şekilde Takım Şampiyonasında da eşitlik olması durumunda Takım Şampiyonası Ödülü (8.000€) her iki takım üyeleri arasında eşit olarak bölünecektir.

4. Jokey Değişikliği: Turnuva günü mücbir sebeplerden dolayı at binemeyecek olan jokeylerin yerine kabul edilecek jokeylerin kazanacağı puanlar bağlı bulunduğu takımına ilave edilir, ancak bireysel şampiyona için kazandığı puanlar ile yarışma hakkına sahip olur. Değişen jokeylerin kazandığı puanlar at binemeyen jokeyin puanlarına hiçbir surette eklenmez. Takım şampiyonasında kazanılan ödüller her jokeyin bindiği koşu adedine göre paylaştırılır.

5. Turnuva şampiyonası için nakit para ödülleri;


Bireysel Yarışma Ödülleri;

Sıralama 1. 2. 3. 4.
Ödül 8.000 € 4.000 € 2.000 € 1.000 €

Takım Yarışma Ödülü;

Kazanan Takım, yerli ve yabancı jokeyler tarafından alınacak puanların toplanması ile belirlenecektir. Takım şampiyonasının ödülü 8.000 €’dur.

Takım Şampiyonası Ödülü
5 x 1.600 = 8.000 €

6. Bütün ödüller brüt olup, ödemeler vergiler çıktıktan sonra yapılacaktır.

7. Turnuvaya katılacak olan yerli ve yabancı jokeyler Teknik Büro Müdürlüğünden öğrenilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
ingilterevizesi ingilterevizesi